Instruktioner för måttning av Derby ridstövlar

Att måttbeställa ridstövlar innebär många fördelar. Man får en stövel som är helt anpassad till ens egna fötter och ben samtidigt som man får möjligheten att vara med och välja sin egen design. För att stövlarna skall passa och fungera som bäst är det dock viktigt att man noga följer våra råd kring hur man går in stövlarna samt även hur man vårdar dem.

Måttning

När stövlarna måttas är det viktigt att man har på sig de ridbyxor och sockar man vanligen rider i för att få så korrekta mått som möjligt. Skriv först ut måttningsformuläret till höger. Fyll sedan i alla uppgifter om kund, modell, typ av läder, färger och eventuella tillval. Måtta sedan enligt bilderna till höger. Notera att mått 7 och 9 ej behövs. 

Leveranstid

Efter slutförd beställning beräknas leveranstiden till c:a 7 veckor. När vi har fått hem stövlarna skickar vi alltid ett mail för att informera om kommande leverans.

Hur man går in sina nya stövlar

Läder är ett mycket formbart material, men det tar lite tid. Att gå in ett par nya läderridstövlar är faktiskt ganska jobbigt och kan även ibland vara lite smärtsamt. Stövlarna är sydda efter att passa dina mått när de är ingångna. Eftersom det är så att tex skaften sjunker något efter ett tag så innebär det att de inte kommer att passa perfekt direkt. Till en början så är det inte säkert att du kan dra upp dragkedjan helt eller att de klämmer på vissa ställen och känns obekväma. Tar man sig dock tiden och arbetet med att gå in dem ordentligt kommer man i slutändan belönas med ett par stövlar som sitter som gjutna.

Ångerrätt

Det är ju inte bara läder som är formbart utan även människor. Om ett par måttbeställda stövlar ej passar kan det givitvis vara så att det blivit fel i tillverkningen och då står vi givetvis för att korrigera detta eller att tillverka nya. Vanligtvis är det dock så att personens mått har förändrats eller att modellen inte passar på tänkt sätt. Kunden kan då välja mellan att vi tar tillbaka stövlarna men tar betalt för material och arbete (vårt inköpspris) eller att vi försöker sälja stövlarna på kommissison.

 

Måttningsformulär
Mått 1
Mått 2
Mått 3
Mått 4
Mått 4a
Mått 4b
Mått 5
Mått 6
Mått 8
Mått 10
Rita av fötterna på baksidan av formuläret